Olet täällä

Hengitysinfektiopotilaiden hoito Sulkavalla ja Rantasalmella

Ylähengitystieinfektiopotilaiden hoito jatkuu keskitetysti Rantasalmen terveysaseman alapihalla olevassa ns. infektiokontissa.

Osoite: Ilveksentie 11, 58900 Rantasalmi

Itä-Savon sairaanhoitopiirin ohjeistuksen mukaisesti asemalle ohjataan Rantasalmen ja Sulkavan kunnan asukkaat, joilla on hengitystietulehduksen oireita ja jotka tarvitsevat hoitajan tai lääkärin arviota 1-3 vuorokauden kuluessa, mutta eivät päivystyksellistä hoitoa. Lisäksi asemalla hoidetaan potilaat, joilla on tuoreet ylähengitystietulehduksen oireet, mutta tarvitsevat puolikiireellistä hoitajan/lääkärin arviota muun terveydellisen akuutin syyn takia.

Jos sinulla tai läheiselläsi, jonka asioita hoidat

  • on koronavirusinfektioon sopivia oireita (kuume, kurkkukipu, nuha, yskä, hengenahdistus, maku- tai hajuaistin häiriöt, väsymys, lihaskivut, päänsärky, pahoinvointi, vatsakipu ja ripuli)
  • tai koronavirustartunta muusta syystä huolettaa, esimerkiksi epäilet altistumista koronavirukselle


  •  

Tee oirearvio Omaolo-verkkopalvelussa osoitteessa www.omaolo.fi. Kyselyn avulla saat nopeasti luotettavan arvion hoidon tarpeellisuudesta ja kulloiseenkin tilanteeseen sopivat toimintaohjeet.

Jos et voi käyttää Omaolo-oirearviota, jätä yhteydenottopyyntö puhelimitse oman terveysaseman ajanvarausnumeroon.

  • Ajanvaraus Rantasalmen terveysasema: 015 527 7148
  • Ajanvaraus Sulkavan terveysasema: 015 527 7165
  • Iltaisin ja viikonloppuisin: Päivystysapuun 116 117, jos vointisi on sellainen, ettet pärjää hengitystieinfektion kotihoito-ohjeilla. Päivystysapu palvelee ympäri vuorokauden.

 

Lisätietoa koronatilanteesta https://www.sosteri.fi/koronavirus/.