Laadukkaat ja helposti tavoitettavat terveyden ja hyvinvoinnin palvelut ovat jokaisen sulkavalaisen asukkaan oikeus.

Olet täällä

Mielenterveys- ja päihdepalvelut

Mielenterveyspalvelut on suunnattu erilaisissa psyykkisissä ongelmatilanteissa olevien ihmisten tukemiseen. Mielenterveyspalveluja tarvitessasi voit ottaa yhteyttä terveyskeskukseen tai suoraan yhteyttä mielenterveysyksikköön. Yhteydenotto ja hoito ovat luottamuksellisia, ja hoito suunnitellaan yhdessä kanssasi.

Päihdepalvelujen tavoitteena on ennaltaehkäistä ja hoitaa päihteiden ongelmakäytön sosiaalisia ja terveydellisiä haittoja. Jos olet huolestunut omasta tai läheisesi päihteiden käytöstä, ota yhteyttä. Akuuttiin katkaisuhoitoon pääsee ottamalla yhteyttä terveyskeskuksen ajanvaraukseen. Katkaisuhoito tapahtuu vuodeosastolla. Jos sinulla on muita riippuvuuksia, ota yhteyttä terveyskeskukseesi, niin voimme auttaa.

Voimme tarjota apua ja tukea päihteiden käytön vähentämiseen tai lopettamiseen, kuntoutukseen ja muihin palveluihin. Huolestuneille läheisille ja nuorille, joita päihteet askarruttavat, tarjoamme keskusteluapua ja tietoa eri mahdollisuuksista.

AA-kerho keskiviikkoisin klo 19 Lähetystuvalla, seurakuntataloa vastapäätä, Vilkaharjuntie 1.

A-klinikkapalvelut: Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä A-klinikka / Savonlinna puh. 044 417 2116 

Laitospalvelut: Päihdehuollon katkaisuhoitoon hakeudutaan terveyskeskuslääkärin tai päivystysvastaanoton kautta. Katkaisuhoito ensisijaisesti järjestetään Itä-Savon sairaanhoitopiirin päihdekuntoutuskeskuksella. Päihdehuollon laitoskuntoutushoitoon hakeudutaan pääsääntöisesti katkaisuhoidon kautta. Lisäksi tarvitaan kuntoutustarpeen selvitys moniammatillisessa tiimissä. Laitoskuntoutuksen maksusitoumukset (kuntaosuus) tekee sosiaalityöntekijä.

 

Lisätietoa linkeistä:

Savon mielenterveysomaiset FinFami ry

Päihdelinkki

Mielenterveystalo

MIELI, mielenterveysseura

Savonlinnan Kriisikeskus

Rikosuhripäivystys

 

 

Tärkeät puhelinnumerot

Mielenterveys- ja päihdepalveluiden ajanvaraus

015 527 7165
ma-pe klo 8-16 Sulkavan terveysasema Yhteydenotot virka-ajan ulkopuolella 116 117 Savonlinna